Back to case studies

Vodafone, Düsseldorf

Back

Vodafone, Düsseldorf

  • Contractor

    VCD-Realisierungs GmbH & Co. KG

  • Partition systems

    MTS, Kubus II

  • Architect

    HPP Architekten, Düsseldorf; Arbeitsplatzplanung: Quickborner Team

  • Door systems

    AR40

    As a consequence of the relocation of Vodafone's German headquarters, 5,000 employees have now got the potential for mobile working. The open and carefully planned office environment of the campus achieves both a formal and casual interaction between the employees.

    Every department has its own home base, reducing inter-personnel distances, enhancing teamwork within the team. The design of the workplaces and of the communication areas are tailored to the specific tasks of each department ranging from workstations to diverse team areas to open lounges. Aside from typical workstations, the campus features an additional 3,200 alternative workspaces in the open areas, the libraries, café bars and think tanks.

    The project principles and architectural team selected System MTS and System 2300 for the meeting and conference areas which equated to 2,000 linear metres and 450 doors. 214 Kubus II were built in the open-space areas.

    Continue Reading

    DRAG

    Products Used

    • System MTS

    • Kubus I

    • There are no products that match your criteria

      Select again from the available filters

    Next case study

    London Investment House